Головна Новини Світ Європа Ядерна зброя США може опинитися у Східній Європі – генсек НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерна зброя США може опинитися у Східній Європі – генсек НАТО

Столтенберг наголосив, що альянс підтримує мир без ядерної зброї.

19 листопада 2021, 15:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На території Східної Європи можуть розмістити американську ядерну зброю. Про це повідомляє видання УНІАН.

Ядерна зброя США може опинитися у Східній Європі – генсек НАТО

Єнс Столтенберг. Фото: facebook.com/jensstoltenberg

Сьогодні, 19 листопада на конференції, організованій Німецьким атлантичним суспільством і Федеральною академією безпекової політики генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ядерна зброя США може опинитися в Східній Європі.

Як передає ЗМІ, альянс очікує, що Німеччина продовжуватиме залишатися частиною системи загального користування ядерною зброєю, проте якщо вона відмовиться приймати у себе американські ядерні сили, то НАТО доведеться підшукувати інші країни.

"Альтернативою цьому може стати те, що ядерна зброя може опинитися в інших європейських країнах, зокрема на схід від Німеччини", — заявив Столтенберг.

Також генсек НАТО наголосив, що альянс підтримує мир без ядерної зброї, але не може допустити, щоб НАТО було б беззбройним у цьому контексті, доки ядерна зброя залишалася в інших країнах.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що до агресмен-демократа, співголови Комісії Конгресу США з безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінської комісії) Стіва Коена та його заступника, республіканця Джо Вілсона внесли на розгляд Палати представників резолюцію, яка потребує припинення визнання Сполученими Штатами Володимира Путіна президентом Росії, якщо він залишиться при владі після 2024 року.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив, що готується нова зустріч президентів РФ та США Володимира Путіна та Джо Байдена. Не виключено, що в онлайн-форматі. За його словами, на ній обговорюватиметься тема України та активність НАТО біля російських кордонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини