Головна Новини Світ Європа Як в МЗС України прокоментували смерть 25-річного хлопця в Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в МЗС України прокоментували смерть 25-річного хлопця в Польщі

Хлопця поховали в Україні в серпні, однак офіційна причина смерті так і не встановлена

2 вересня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

Як в МЗС України прокоментували смерть 25-річного хлопця в Польщі

Загиблий Дмитро Никифоренко, фото з відкритих джерел

Портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Польщі помер 25-річний українець, якого поліція привезла до витверезника. Міністерство закордонних справ офіційно прокоментувало трагедію. Про це повідомляє Суспільне.

Хлопця поховали в Україні в серпні, однак офіційна причина смерті так і не встановлена. За словами речника Окружної прокуратури міста Свідніца Томаша Орепука, проводять судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті особи, аудіовізуальну експертизу та оцінку дій поліціянтів.

Попередня кваліфікація — ненавмисне доведення до смерті особи.

За даними місцевої газети Gazeta Wyborcza, журналісти якої отримали доступ до записів з відеокамер, українця били та притискали до підлоги колінами. Також лупцювали кийками та душили прив'язаного до ліжка Дмитра. Під час затримання проти Дмитра застосували сльозогінний газ.

Після статті в польській газеті, двох поліціянтів відсторонять від служби, а чотирьох офіцерів відсторонили від виконання службових обов'язків.

За словами прессекретаря Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка, дипломати Генерального консульства України у Кракові ознайомлюються із ходом розслідування. Консул прибув до Вроцлава для спостереження за слідством. У Міністерстві наголошують, що докладуть зусиль, щоб винні у смерті хлопця були покарані.

Як писав портал "Коментарі", українці стурбовані можливою монополізацією ринку працевлаштування в Польщі. 11 червня 2021 року Посольство Республіки Польща в Києві на чолі з Бартошем Ціхоцьким оголосило про врегулювання тендеру на послуги процесу видачі польських віз та обслуговування т.зв. місцевого прикордонного руху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини