Головна Новини Світ Європа Яка країна ЄС найвразливіша до дезінформації РФ: несподівані результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка країна ЄС найвразливіша до дезінформації РФ: несподівані результати

Німеччина виявилася найменш стійкою перед російською пропагандою

5 вересня 2024, 22:58
Поділіться публікацією:

Масштабна російська інформаційно-психологічна операція в Європі виявилася найуспішнішою у Німеччині.

Яка країна ЄС найвразливіша до дезінформації РФ: несподівані результати

РФ проводить масову дезінформаційну кампанію в Європі. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Politico, ФБР США висунуло двом російським громадянам звинувачення у спробах вплинути на американські вибори. Поданий до суду набір матеріалів засвідчив, що в Європі розгортається кампанія з маніпулювання політиками, бізнесменами, журналістами та іншими впливовими особами. У досьє детально описано плани Росії завоювати "серця та уми європейців".

Як пише видання, росіяни мають на меті посварити Європу і США та підірвати підтримку України. Зокрема, росіяни широко використовують так звані домени-двійники для поширення фейкових статей і контенту, створеного так, ніби вони походять із авторитетних західних ЗМІ. Вони роблять фейкові сайти Reuters, Der Spiegel, Bild, Le Monde, Le Parisien, Welt, FAZ, Süddeutsche Zeitung, Delfi та інших.

У звіті зазначається, що найбільш вразливою мішенню для свого впливу росіяни визначили Німеччину. В одному з документів йдеться, що "німці більш залежні, ніж французи".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники можуть захопити Покровськ, але це не означає, що окупація міста обов'язково станеться, заявив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов. "Ключове слово "можемо". Можемо втратити Покровськ, можемо не втратити. Це війна. Тут залежить від багатьох факторів. Ворог може знайти якісь резерви, але й ми можемо знайти якісь резерви. Може підійти більше снарядів, то взагалі їх не підпустимо", — сказав Кирило Сазонов. Військовий не виключає, що окупанти спробують відрізати угруповання української армії на Донеччині від Запорізького угруповання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини