Головна Новини Світ Європа Яка партія перемогла на парламентських виборах у Чехії і що це значить
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка партія перемогла на парламентських виборах у Чехії і що це значить

Стали відомі результати виборів до парламенту Чехії

10 жовтня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Найбільше голосів набрали опозиціонери під час парламентських виборів у Чехії, що відбувалися 8 та 9 жовтня. Про це повідомляє УНІАН.

Яка партія перемогла на парламентських виборах у Чехії і що це значить

У Чехії відбулися вибори в парламент, фото з відкритих джерел

Вже обраховано всі голоси, які віддали чехи за політичні партії. Перемогла з незначним відривом опозиційна коаліція "Разом" (SPOLU), до якої увійшли правоцентристські партії. Партія чинного прем'єра Андрія Бабіша посіла друге місце за кількістю голосів. До парламенту проходить лівоцентристська коаліція опозиції та правопопулістська партія. До парламенту не пройшли комуністичні партії, за них не проголосувало навіть 5% населення.

За словами переможців з опозиції, вони прагнуть замінити прем'єр-міністра та просунути в уряд своїх партійців. Попередньо, прем'єром може стати очільник Громадянської демократичної партії Петро Фіала. Наразі Фіала очолює Міністерство освіти та молоді Чехії. У виборах в нижню палату парламенту він брав участь як лідер коаліції SPOLU.

Відомо, що чеська опозиція виступає проти політики Москви та порушення прав людини у РФ. Опозиція підтримує союзників у боротьбі з гібридними загрозами.

Повідомляється, що під час перебування на посаді Андрія Бабіша відбулося кілька корупційних скандалів, зокрема, й через розслідування "Досьє Пандори". В скандалі фігурує сам прем'єр. Як пише DW, розслідування журналістів показало, що Бабіш купив у 2009 році нерухоме майно у Франції через офшорні угоди, було використано дані підставних осіб. Однак сам Бабіш відкидав звинувачення.

Як повідомляв портал "Коментарі", Чехія закликала країни ЄС вислати російських дипломатів. Також чеський прем'єр оголосив, що надалі планує підіймати тему вибухів на військових складах у Врбетиці, до яких доклали руку російські диверсанти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини