Головна Новини Світ Європа Заборона діяла 40 років: у Греції дозволили представникам ЛГБТ стати донорами крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона діяла 40 років: у Греції дозволили представникам ЛГБТ стати донорами крові

ЛГБТ- представники у Греції також можуть стати донорами крові

11 січня 2022, 20:40
Поділіться публікацією:

Грецька влада дала дозвіл на донорство крові для представників ЛГБТ. Заборони на цю процедуру  діяли в Греції понад чотири десятиліття. Про це інформує Ekathimerini.

Заборона діяла 40 років: у Греції дозволили представникам ЛГБТ стати донорами крові

Донор крові (фото з відкритих джерел)

Очільник МОЗ цієї  країни Танос Плевріс поставив свій підпис під відповідним указом, де обумовлюється нова форма, яку мають заповнити добровільні донори крові. Тепер в цьому документі буде виключений пункт, який ставить заборону здавати кров грекам,  що мали сексуальні стосунки з представниками своєї статі.

При цьому, представники влади багатьох країн ввели контроль за здавачами крові після епідемій ВІЛу й СНІДу ще в кінці минулого століття. Грецька влада  ввела відповідні заборони на донорство для представників сексуальних меншин ще з 1977 року.

 Важливо, що такі обмеження продовжують діяти на території таких країн, як Іран, Китай і Туреччина.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чому іспанські ЛГБТ-активісти виступили проти українського футболіста Зозулі. В Іспанії багато футбольних фанатів вважають українця Романа Зозулю нацистом і радикалом. Причина  — в небажанні деяких іспанських громадян бачити українця в складі будь-якого з їхніх футбольних клубів. Український футбольний гравець Роман Зозуля, який займає позицію нападника, потрапив у вже не перший міжнародний скандал, пов'язаний з Іспанією.  Зозуля збирається укласти дворічний контракт із командою Фуенлабрада, але проти цього виступають представники місцевого ЛГБТ-суспільства. Представники ГО Fuenla Entiende, пов'язаної з підтримкою сексуальних меншин, заявили, що футболіст не раз був помічений у підтримці військових радикальних організацій.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини