Головна Новини Світ Європа Затриманих журналістів депортують із Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Затриманих журналістів депортують із Білорусі

Журналістів нібито затримали через те, що вони не були акредитовані в Білорусі

7 серпня 2020, 22:36
Поділіться публікацією:

Білорусь депортує журналістів телеканалу "Настоящее время", яких сьогодні затримали в Мінську. Про це розповів прессекретар Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький в Facebook.

Затриманих журналістів депортують із Білорусі

Йдеться про українців Ірину Ромалійську та Івана Гребенюка, а також про росіянина Юрія Баранюка. Горецький повідомив, що їх доставили в мінське РУВС, а пізніше заявили про рішення депортувати.

Нагадаємо, в столиці Білорусі затримали трьох кореспондентів телеканалу "Настоящее время". Про причини затримання поки нічого не відомо. "Настоящее время" повідомляє, що телефони журналістів заблоковані.

Раніше "Коментарі" писали, що в Білорусі черговий арешт. На цей раз в мінському СІЗО опинилися двоє чоловіків, які на місцевому концерті, перебуваючи за діджейським пультом, включили пісню "Перемен" Віктора Цоя. Повідомляється, що влада організувала в Мінську концерт, і під час виступу одного з артистів в міському Палаці дітей та молоді місцеві діджеї Кирило Галанов і Владислав Соколовський включили Цоя. При цьому чоловіки підняли руки з білими браслетами — символами головного опонента Лукашенка на виборах Світлани Тихановської. Натовп від цієї витівки прийшов у захват: люди скандували "Перемен!", "Свєта!", "Давай!", "Іди!". Однак діджеїв відразу ж заарештували: за гратами вони проведуть по 10 діб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини