Головна Новини Світ Європа Зброї буде більше. Норвегія надасть Україні важливу допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зброї буде більше. Норвегія надасть Україні важливу допомогу

Норвегія допоможе Україні виробляти артилерійські снаряди

23 серпня 2024, 23:12
Поділіться публікацією:

Норвезька збройова компанія Nammo дозволила передати Україні ліцензію на виробництво артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів.

Зброї буде більше. Норвегія надасть Україні важливу допомогу

Норвегія збільшить військову підтримку України. Фото з відкритих джерел

Як повідомив норвезький уряд, Nammo уклала угоду, яка сприяє налагодженню ліцензійного виробництва 155-мм артилерійських снарядів в Україні українською оборонною компанією, назва якої не уточнюється.

Зазначається, що норвезький уряд виділить кошти, щоб дозволити Nammo передати технології та досвід українському партнеру.

"Для України і для нашої власної безпеки дуже важливо, щоб Норвегія продовжувала підтримувати оборонну боротьбу України. Співпраця з українською оборонною промисловістю є мудрим і ефективним способом підтримки українських збройних сил", – заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Рішення уряду Норвегії означає, що в Україні зможуть відкрити виробництво снарядів калібру 155 мм, які виготовляються за технологією Nammo – одного з найбільших у Європі виробника боєприпасів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головна причина успіхів РФ на Покровському напрямку — виснаження і брак бійців у ЗСУ. Про це виданню The Economist розповіли українські військові. За їхніми словами, є й інші причини успіхів росіян — перевага РФ у снарядах, російська тактика невеликих піхотних атак, КАБи, нові типи радіоелектронної боротьби, що застосовуються Росією, та "ідіотські" накази командування. Полковник Павло Федосенко розповів виданню, що першочергова причина – це все ж таки брак людей, які "не зроблені зі сталі".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ сповільнили наступальні дії у Курській області, на цьому напрямку настала стратегічна стабільність, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "На Курському напрямку настав час стратегічної стабільності. На рівні бригад йдуть бої за окремі населені пункти, але українці все ж бережуть сили та не повторюють практики цікавих, але безглуздих штурмів в стилі великого контрнаступу", — наголосив Микола Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини