Головна Новини Світ Європа Жителю Шотландії вдалося сфотографувати рідкісну білку-альбіноса
commentss НОВИНИ Всі новини

Жителю Шотландії вдалося сфотографувати рідкісну білку-альбіноса

За офіційними даними, у всій Британії живе не більше 50 таких гризунів

2 грудня 2020, 09:34
Поділіться публікацією:

У столиці Шотландії Единбурзі місцевому жителю вдалося зробити фотографії рідкісного гризуна — білки-альбіноса.

Жителю Шотландії вдалося сфотографувати рідкісну білку-альбіноса

ФОТО: З відкритих джерел

51-річний чоловік повідомив, що білосніжна білка приватний гість в його дворі. Він  бачить гризуна на прилеглій до будинку території вже протягом чотирьох років. Білка часто з'являється біля будинку чоловіка, і він годує її горішками. Шотландець навіть дав їй ім'я — він назвав гризуна-альбіноса Лексі.

"Я збирався до магазину, а вона бігала у дворі. На щастя, я взяв з собою фотоапарат. Мені здалося, що вона була в гарному настрої й навіть позувала для декількох фотогрaфій. Зазвичай я бачу її кілька разів на тиждень, але іноді вона зникає на тиждень-два. Завжди приємно бачити, коли вона повертaється", — розповів чоловік.

Білки-альбіноси — дуже рідкісне явище, тому що ймовірність народження такого гризуна складає 1 до 100 тисяч. За офіційними даними, на території всієї Англії проживає близько 50 білок-альбіносів.

За словами дослідників, у таких білок дуже маленькі шанси виживати в дикій природі, тому, що через забарвлення їх легше помітити хижакові. Їх незвичний, як для білок, колір обумовлений відсутністю меланіну, який відповідає за пігментацію шкіри, очей і волосся.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, вченим вдалося виявити новий вид хижих тварин — реброплавів. Цей вид морських мешканців нагадує цибулину з двома щупальцями. На сьогодні існує близько 150 видів реброплавів. Варто відзначити, що ці тварини не такі безпечні як медузи й  можуть становити загрозу для людини,






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини