Головна Новини Світ Європа ЗМІ дізналися, як Росія в обхід санкцій продає своє дизпаливо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, як Росія в обхід санкцій продає своє дизпаливо

За інформацією Reuters, РФ перевантажує своє дизпаливо між танкерами поблизу Африки.

5 квітня 2023, 17:00
Поділіться публікацією:

Росія почала здійснювати перевалку дизельного палива з судна на судно поблизу африканських портів, прагнучи подальшого реекспорту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

ЗМІ дізналися, як Росія в обхід санкцій продає своє дизпаливо

РФ перевантажує своє дизпаливо між танкерами поблизу Африки Фото: GettyImages

"Повне ембарго ЄС на російські нафтопродукти 5 лютого збільшило експорт російського дизельного палива до Азії, Африки та Близького Сходу. За словами трейдерів, минулого місяця Росія відправила до африканських країн близько 1,0 млн. тонн дизельного палива, частина з яких може бути реекспортована ", — йдеться у матеріалі.

Деякі обсяги дизпалива можуть бути змішані та перепродані або перевантажені, щоб знизити вартість перевезення на далеких маршрутах.

Близько 42 500 тонн дизельного палива, зануреного на вантажне судно Bourda у Приморському Балтійському порту, наприкінці лютого було перевантажено з борту на борт біля порту Ломе у Того на танкер Marlin Aquamarine. В даний час Marlin Aquamarine слідує через Атлантичний океан до порту Пуент-а-П'єр, Трінідад і Тобаго.

Reuters пише, що російські постачання дизельного палива в Ломі майже подвоїлися в березні і становили близько 200 тисяч тонн. Близько 30 тисяч тонн російського дизельного палива також перевантажуються на танкер Savanna поблизу нігерійського порту Лагос. Перевалки біля Ломе та Лагосу зазвичай використовуються для доставки дизельного палива та бензину, перевантажуючи такі вантажі з великих танкерів Aframax та Panamax на судна, здатні заходити у менші бухти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому важливість візиту лідерів ЄС до Пекіна – чи може Цзіньпін переглянути свої зв'язки з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини