Головна Новини Світ Європа Зупинка транзиту нафти РФ: в Угорщині зробили нову гучну заяву та назвали винних
commentss НОВИНИ Всі новини

Зупинка транзиту нафти РФ: в Угорщині зробили нову гучну заяву та назвали винних

Раніше Петер Сійярто заявив, що Угорщина може подати до суду через загрозу енергетичній безпеці країни.

30 липня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто припустив, що Європейська комісія могла підштовхнути Україну до зупинки транзиту нафти компанії "Лукойл" через її територію. У своєму пості на Facebook Сійярто заявив, що Єврокомісія і президент Урсула фон дер Ляєн повинні негайно пояснити, чи була така ініціатива з боку Брюсселя.

Зупинка транзиту нафти РФ: в Угорщині зробили нову гучну заяву та назвали винних

Петер Сійярто (фото з відкритих джерел)

"Минуло більше як тиждень з того часу, як ми разом зі Словаччиною ініціювали позов Єврокомісії проти України через заборону поставок нафти. Минуло більше як тиждень, а Єврокомісія нічого не зробила. Незважаючи на загрозу енергетичній безпеці двох країн-членів ЄС і очевидне порушення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Брюссель мовчить," – написав Сійярто.

За його словами, є два можливих варіанти розвитку подій: або Європейська комісія настільки слабка, що не може забезпечити дотримання інтересів двох держав-членів проти кандидата в члени, або ж ця справа була ініційована не в Києві, а в Брюсселі. Він стверджує, що можливо, Єврокомісія хотіла шантажувати дві країни, які відмовилися від поставок зброї.

Сійярто закликав Єврокомісію і Урсулу фон дер Ляєн негайно дати свідчення щодо того, чи просив Брюссель у Києва заборонити поставки нафти. Він також запитав, чому Єврокомісія не вживає жодних заходів більше тижня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в уряді сказали, чи може Угорщина сприяти завершенню війни в УкраїніУкраїна не може розраховувати на Угорщину у завершенні війни та відновленні миру в Європі, про це в ефірі Freedom сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини