Головна Новини Світ Франція Більше нема про що говорити: Париж жорстко висловився про перспективу нових переговорів з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше нема про що говорити: Париж жорстко висловився про перспективу нових переговорів з РФ

МЗС Франції звинуватило Росію у брехні

9 квітня 2024, 07:38
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що після нещодавнього спілкування глав міністерств оборони Франції та Росії Париж більше не зацікавлений у "дискусіях із російськими офіційними особами". Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє телеканал "France 24".

Більше нема про що говорити: Париж жорстко висловився про перспективу нових переговорів з РФ

Стефан Сежурне. Фото: із відкритих джерел

"Сьогодні не в наших інтересах дискутувати з російськими офіційними особами, оскільки прес-релізи, що публікуються, є брехнею", – висловився Сежурне в інтерв'ю телеканалу.

Зазначимо, міністри оборони Франції Себастьян Лекорню та Росії Сергій Шойгу поговорили телефоном. Важливо врахувати, що це була перша розмова з жовтня 2022 року.

Зазначається, що Лекорню засудив теракт, скоєний у Підмосков'ї 22 березня "Ісламською державою", і висловив солідарність із постраждалими та їхніми родинами.

Також Себастьян Лекорню висловив засудження агресивної війни, що триває, яку Росія веде проти України, і запевнив, що Франція продовжить підтримувати Україну "стільки, скільки буде необхідно в її боротьбі за свободу і суверенітет, щоб повернути мир і безпеку на європейський континент".

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) звернули на цьому тижні увагу, що путінський прес-секретар Дмитро Пєсков, міністр оборони РФ Сергій Шойгу та глава російського МЗС Сергій Лавров активізували інформаційні операції, щоб підштовхнути Україну до переговорів та переговорів змусити Захід боятися ("самостримуватися"). З черговими туманними розмовами про переговори зачастив останнім часом Китай, який, за даними США, останнім часом збільшив допомогу Росії. З чим пов'язаний і до чого може спричинити новий сплеск "миротворчої" риторики з боку країни-агресора та її союзника в особі КНР? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини