Головна Новини Світ Франція Чи може Макрон зупинити війну в Україні: в чому полягає мирний план лідера Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Макрон зупинити війну в Україні: в чому полягає мирний план лідера Франції

Французький лідер прагне залучити Китай до мирних переговорів

9 квітня 2024, 23:51
Поділіться публікацією:

У відносинах з Китаєм Еммануель Макрон демонструє автономність зовнішньої політики Франції, що може сприяти деескалації війни в Україні за допомогою Пекіну, який має визначальний вплив на Росію, вважає експерт-міжнародник Тарас Семенюк.

Чи може Макрон зупинити війну в Україні: в чому полягає мирний план лідера Франції

Макрон активізував переговори з Китаєм. Фото з відкритих джерел

"Макрон прагне демонструвати автономність зовнішньої політики Франції від позиції США. Зверніть увагу, що у травні Сі Цзіньпін відвідає з візитом лише Париж. Він не поїде в Німеччину чи, скажімо, Італію. Тим самим Сі Цзіньпін подає сигнал, що у ЄС китайські справи можуть вирішуватися через Францію. Пекіну важливо, щоби Європа не підтримувала санкції, які США можуть накладати на Китай", – сказав експерт-міжнародник.

На думку Тараса Семенюка, Макрон хоче бути провідником китайських інтересів в Європі та прагне за допомогою Китаю досягнути домовленостей про закінчення війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній посол США в ЄС Гордон Сондленд переконаний, що Дональд Трамп не є принциповим противником військової підтримки України, а запропонований Білим домом пакет допомоги республіканці заблокували в рамках передвиборчих перегонів. Дипломат заявив, що, попри ізоляціоністську риторику, Трамп не є ізоляціоністом та зовсім не мріє про окупацію України російською армією. Гордон Сондленд вважає, що блокування Конгресом США допомоги Україні – це "передвиборчий гамбіт, щоб зробити деяких прихильників Трампа щасливими".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що наразі абсолютно неможлива угода з РФ, позаяк Україна не готова йти на жодні компроміси щодо територіальної цілісності, заявив голова Офісу президента Україна Андрій Єрмак. При цьому керівник ОПУ визнав, що нова масштабна мобілізація не має підтримки в українському суспільстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини