Головна Новини Світ Франція Допуск росіян на Олімпіаду в Парижі: Макрон раптом згадав жертв режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Допуск росіян на Олімпіаду в Парижі: Макрон раптом згадав жертв режиму

Президент Франції Макрон вважає, що перед ухваленням рішення про допуск чи недопуск росіян на Олімпіаду, треба подумати і про "жертв режиму"

7 вересня 2023, 15:40 comments2335
Поділіться публікацією:

На Літній Олімпіаді, яку у 2024 році прийматиме Париж "не може бути російського прапора", але водночас щодо участі у змаганнях деяких російських спортсменів варто подумати. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю французькій спортивній газеті "L'Équipe" зробив президент Франції Еммануель Макрон.

Допуск росіян на Олімпіаду в Парижі: Макрон раптом згадав жертв режиму

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Спочатку президент Франції спробував уникнути відповіді щодо можливої участі російських спортсменів в Олімпіаді-2024, заявивши, що країна, що приймає Олімпіаду, не має вирішити – кому зі спортсменів їхати на змагання, а кому ні. Це питання має вирішити виключно Олімпійський комітет. Але потім Макрон припустив, що чимало російських спортсменів присвяти улюбленому виду спорту все життя, наполегливо будували кар'єру і сьогодні є жертвами путінського режиму. Про них, за словами французького президента, потрібно також подумати та ухвалити правильне рішення.

У відповідь президентові порушили питання про те, як відрізнити російських спортсменів, які підтримують російського диктатора Путіна, від жертв режиму.

"Ось це справжнє питання, і тут олімпійський світ має, по совісті кажучи, сказати свою думку і дати гарантії, – пояснив Макрон. – І це має бути зрозуміло українцям (...) Ось це балансування, яке ми повинні будемо зробити".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи зачекають Росія та Білорусь запрошення на Олімпіаду до Парижа: у МОК оголосили рішення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російська спортсменка Олена Ісінбаєва, яка є шанувальницею Володимира Путіна, перебуває з родиною на Тенеріфе.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини