Головна Новини Світ Франція Ейфелеву вежу перефарбують
commentss НОВИНИ Всі новини

Ейфелеву вежу перефарбують

Ремонт вежі приурочений до Олімпіади-2024, яка пройде в Парижі

14 лютого 2021, 13:17
Поділіться публікацією:

Ейфелева вежа в Парижі не міняла колір з 1968 року. Найближчим часом з іржаво-бурого вона стане золотою.

Ейфелеву вежу перефарбують

Эйфелева башня - фото из открытых источников

Ремонт пам'ятки присвячений до Олімпіади-2024, яка буде проводиться в Парижі, пише Time Out. Під час змагань Ейфелева вежа стане фоном для змагань з тріатлону та плавання на відкритій воді. Повідомляється, що перед фарбуванням з вежі знімуть 19 шарів старої фарби, що істотно зменшить вагу конструкції.

"Вежу фарбують в жовто-коричневий — колір, який вважав за краще сам Гюстав Ейфель", — йдеться в повідомленні.

Планується, що на оновлення вежі буде витрачено 60 тонн фарби. Легендарна вежа складається з 18 тис. Металевих деталей, які скріплені 2,5 млн. Заклепок — всі вони будуть оброблені і перефарбовані.

Нагадаємо, вчені з Массачусетського технологічного інституту обіцяють реальну загрозу Землі через падіння астероїда Апофіс, щоб уникнути чого можуть застосувати ядерну зброю. Людство чекає чергове випробування: вчені б'ють на сполох у зв'язку з тим, що в 2029 році на Землю може впасти астероїд Апофіс розміром з Ейфелеву вежу.

Передбачається, що космічне тіло наблизитися до Землі на рекордно малу відстань, і вже зараз вчені розробляють план того, як змінити траєкторію. Не виключено, що експертам доведеться задіяти снаряди-ударники, які надішлють назустріч заздалегідь. Над цією схемою зараз працюють в Массачусетському технологічному інституті. Є побоювання того, що якщо Апофіс пролетить повз цього разу, але його захопить гравітаційне поле Землі, то вже в 2036 році астероїд повернеться і точно впаде на нашу планету.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Time Out
comments

Обговорення


Новини