Головна Новини Світ Франція Франція активно готується до війни: Politico розкрило деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція активно готується до війни: Politico розкрило деталі

За інформацією Politico, Франція готує флот до "війни високої інтенсивності"

11 квітня 2024, 12:32 comments1164
Поділіться публікацією:

Франція переводить підготовку свого флоту з акценту на поліцейських операціях на підготовку до війни на знищення. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Politico" з посиланням на заяву командувача авіаносної бойової групи Франції контр-адмірала Жака Маллара.

Франція активно готується до війни: Politico розкрило деталі

Франція готує флот до війни. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, якщо раніше основними завданнями французького військово-морського флоту були перехоплення торговців наркотиками та боротьба з незаконним рибальством, то тепер навчання зосереджено на військових погрозах.

"Морський бій стає дедалі вірогіднішим. Ми переходимо зі світу, в якому ми були досить вільні чинити так, як нам заманеться, у світ, де ми відчуваємо загрозу на більш регулярній основі... Тепер ми готуємося до інших місій, зокрема до тому, що ми називаємо війною високої інтенсивності", — сказав адмірала Жак Маллар.

Він зазначає, що оскільки війна Росії проти України також відбувається в Чорному морі, а повстанці-хусіти, що підтримуються Іраном, атакують військові кораблі і торговельні судна в Червоному морі, західним військово-морським силам доводиться адаптуватися до нового середовища з "все більш розкутими конкурентами".

За словами командувача авіаносної бойової групи, французькі моряки тренуються боротися з тим, хто хоче нас знищити. Не той, хто хоче займатися нелегальною торгівлею, не той, хто хоче вкрасти рибу, не той, хто хоче спостерігати за нами, а той, хто хоче нас знищити”.

У той же час Париж не вважає Китай своєю безпосередньою загрозою, оскільки Китай має "досить обмежувальне бачення" свободи судноплавства і вирішив зосередити свої зусилля на контролі Південно-Китайського моря.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку мету має Макрон: про що говорить позиція Байдена та Шольца щодо зміни стратегії у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини