Головна Новини Світ Франція Франція чекає на «чорний четверг»: громадяни збираються "скинути" уряд
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція чекає на «чорний четверг»: громадяни збираються "скинути" уряд

За наявними даними, у мітингу візьмуть участь усі профспілки Франції, незалежно від їхнього виду діяльності та спеціалізації.

18 січня 2023, 17:13 comments2836
Поділіться публікацією:

Завтрашній день, 19 січня, у Франції вже встигли назвати "чорним четвергом". Згідно з інформацією, наданою місцевими ЗМІ, жителі країни мають намір організувати масштабний мітинг з метою повалення нинішнього уряду в тому випадку, якщо буде ухвалено пенсійну реформу, яка передбачає підвищення пенсійного віку до 64 років (на даний момент – 62 роки), передає видання Wyborcza.

Франція чекає на «чорний четверг»: громадяни збираються "скинути" уряд

фото тематичне, з відкритих джерел

Протести проти внесення змін до цього законодавства майже зі стовідсотковою ймовірністю розпочнуться завтра, у четвер. На негативний настрій французів встиг відреагувати і сам уряд, який, побоюючись провокацій, скасував безліч авіарейсів і звернувся до жителів країни з проханням утриматися від поїздок громадським транспортом, особливо в годину пік.

"Ми беззастережно протестуватимемо доти, доки нинішній уряд не піде у відставку або не відкличе законопроект, який незабаром буде розглянутий парламентом. Якщо цього не буде зроблено, ми самостійно спробуємо його скинути", — пишуть ЗМІ, посилаючись на заяви профспілок Франції.

Відомо, що зараз, щоб на старості отримувати нормальну, середньостатистичну пенсію, французам необхідно пропрацювати загалом 43 роки. У разі, якщо трудовий стаж нижчий від зазначеної норми, виплати будуть у рази знижені.

За наявними даними, у завтрашньому "перевороті" мають намір взяти участь представники різних професій, від вчителів і медиків до водіїв громадського транспорту і продавців.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що в Польщі незабаром відбудеться прем'єра кількох вистав, присвячених війні в Україні. Один із них розкриє "міграційного феномену" біженців, який вимушено залишив своє житло через російські бомбардування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини