Головна Новини Світ Франція Франція може надати ракети та іншу техніку для України: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція може надати ракети та іншу техніку для України: що відомо

Міністр оборони Франції розповів, яку ще техніку зможуть передати українцям

28 червня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

Франція надасть українцям бронетранспортери та, можливо, ракети. Про це пише CNN, цитуючи міністра оборони країни.

Франція може надати ракети та іншу техніку для України: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Урядовець наголосив, що найближчим часом привезуть значну кількість бронетранспортерів та допоміжних машин французького виробництва, відомих як VAB, які є на озброєнні.

"Щоб швидко рухатися в районах, які перебувають під вогнем противника, арміям потрібна бронетехніка. Франція буде поставляти у значних кількостях транспортні засоби такого типу, VAB, які є на озброєнні", сказав Себастьєн Лекорню в інтерв’ю в понеділок.

БТР VAB на колесах може виконувати роль автомобіля підтримки, є на озброєнні Франції з 1976 років.

За словами Лекорню, розглядаються можливості постачання протикорабельних ракет Exocet французького виробництва. Міністр підтвердив, що було ще передано шість САУ "Цезар", а раніше вже було відправлено 12 артилерійських установок з Франції до України. Дати додаткових поставок та передачу БТР не розголошують.

Як розповів Лекорн, з лютого 2022 року Україна отримала "Цезар", протитанкові ракети "Мілан", зенітні ракети "Містраль". За даними на квітень, військова допомога Україні від Парижу оцінювалася в більше 100 мільйонів євро.

Раніше ми писали, що в Україну прибули потужні HIMARS з США. Міністр оборони України розповів про доставлену потужну важку зброю від Сполучених штатів для Збройних сил України. Йдеться про ракетні артилерійські системи підвищеної мобільності, змонтовані на колісному шасі. РСЗВ необхідні для успішних атак тилових частин ворога на фронті й для зриву логістичних шляхів російських військових. Адже ці РСЗВ дають дальність пуску снарядів до 50-60 кілометрів, що значно вигідніше для ураження цілей противника в тилу, ніж М777, яка має дальність 40 км.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини