Головна Новини Світ Франція Франція продовжує дивувати: Марін Ле Пен шокувала антипутінськими заявами
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція продовжує дивувати: Марін Ле Пен шокувала антипутінськими заявами

Проросійська лідер ультраправих Франції заявила, що РФ спровокувала "найдраматичнішу" кризу

14 березня 2024, 07:02 comments2281
Поділіться публікацією:

Лідер французької партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, яка вважається одним із найпроросійськіших політиків Євросоюзу, несподівано підтримала Україну. Як передає портал "Коментарі", свою позицію Марін Ле Пен озвучила у соцмережі Х.

Франція продовжує дивувати: Марін Ле Пен шокувала антипутінськими заявами

Ле Пен виступила на підтримку України. Фото: із відкритих джерел

"Українській нації ми зобов'язані висловити нашу повагу та нашу підтримку. Напавши на Україну, РФ спровокувала війну на порозі ЄС і найдраматичнішу за останні 20 років геополітичну кризу", — сказала Ле Пен під час виступу в Національній асамблеї.

Політик також додала, що війна Росії проти України "неминуче закінчиться переговорами". За її словами, мета Франції та її союзників має полягати в тому, щоб, "коли настане час, Україна опинилася у найбільш сприятливій ситуації для відновлення своєї територіальної цілісності".

Водночас Ле Пен та її партія утрималися від голосування за Угоду про безпеку, укладену між Україною та Францією у лютому цього року.

Варто нагадати, Марін Ле Пен є однією з найвідоміших прихильниць зміцнення міжнародних відносин Росії та Франції. Партія під її керівництвом єдина у Франції, яка підтримала думку Росії проти будь-якого втручання у сирійський конфлікт. Також вона неодноразово заявляла про підтримку дій РФ в Україні, схвально відгукувалася на користь окупації Криму.

2022 року Ле Пен засудила вторгнення Росії в Україну, але закликала "зайняти збалансовану позицію щодо України та формувати санкції так, щоб вони дозволили досягти миру, а не руйнувати французьку економіку".

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – до чого готується Путін одразу після виборів: чому активізувалася Франція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини