Головна Новини Світ Франція Франція заявила, що Omicron скоро стане домінуючим штамом: як країна готується до нової хвилі
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція заявила, що Omicron скоро стане домінуючим штамом: як країна готується до нової хвилі

Франція не планує вживати заходів, щоб обмежити поширення новго штаму

22 грудня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

У Франції незабаром може бути 100 000 нових випадків COVID-19 на день через швидке поширення штаму коронавірусу Omicron, але уряд поки що не планує вводити нових обмежень. Таку заяву зробив міністр охорони здоров’я Олів’є Веран у середу, 22 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Франція заявила, що Omicron скоро стане домінуючим штамом: як країна готується до нової хвилі

Люди в захисних масках ходять по площі Трокадеро біля Ейфелевої вежі в Парижі на тлі спалаху коронавірусної хвороби (COVID-19) у Франції - Reuters

Президент Еммануель Макрон розраховує на прискорену програму вакцинації, щоб тримати вірус під контролем. Веран сказав, що очікує, що до Різдва буде введено 22-23 мільйони бустерних доз, у порівнянні з 20 мільйонами станом на середу, 22 грудня.

"Мета полягає не в тому, щоб зменшити швидкість поширення вірусу, оскільки цей варіант занадто заразний. Мета — обмежити ризик серйозних випадків, які переповнюють лікарні", — сказав Веран BFM TV.

Omicron викликав неоднозначну реакцію в Європі.

Німеччина, Шотландія, Ірландія та Нідерланди є серед країн, які відновили часткові або повні карантини або інші заходи соціального дистанціювання. Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що не буде вводити нові обмеження щодо COVID-19 в Англії до Різдва, але попередив, що йому, можливо, доведеться діяти після цього. 

Франція повідомляє про 70 000 випадків зараження коронавірусом на день, борючись із п’ятою хвилею епідемії.

Варіант Omicron стане домінуючим штамом вірусу у Франції до початку січня, сказав Веран.

У Франції вже кілька місяців вимагають сертифікат про вакцинацію для відвідування барів, ресторанів, музеїв та інших розважальних закладів. Нещодавно Франція закрила нічні клуби та скасувала новорічні феєрверки.

Однак Веран сказав, що на даному етапі не планується подальших обмежень або продовження шкільних канікул, хоча він попередив, що нічого не можна виключати.

У Франції у вівторок, 21 грудня, у лікарнях зафіксовано 210 смертей від COVID-19, загальна кількість померлих у країні досягла 94 913.

Як повідомляли раніше "Коментарі", канцлер Олаф Шольц заявив, що підтримує ймовірне рішення зустрічі федеральних і державних лідерів щодо обмеження приватних контактів для тих, хто був вакцинований або був інфікований і видужав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини