Головна Новини Світ Франція Франція змінює характер допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція змінює характер допомоги Україні

Французький посол Гаель Весьєр розповів у чому буде полягати нова стратегія допомоги Франції для України.

3 січня 2024, 09:18 comments1944
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Франції в Україні Гаель Весьєр пояснив, що тепер його країна буде більш зосереджена на виготовленні зброї в Україні, ніж здійснювати закупівлі та пожертви українській армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю в France info.

Франція змінює характер допомоги Україні

Посол Франції в Україні Гаель Весьєр. Фото з відкритих джерел

Французький посол розповів про нову мету допомоги Україні та пояснив, що на її реалізацію потрібен час.

"Підтримка Франції змінюватиме свій характер, адже ціль у тому, щоб виробляти більше озброєнь в Україні, а не обмежуватися пожертвами чи закупівлями. Але для переходу від однієї стратегії до іншої потрібен певний час", — пояснив Гаель Весьєр.

Посол Франції в Україні стверджує, що Україна для нового напрямку допомоги має необхідні ресурси, а також підтримку від союзників.

Весьєр також відреагував на нещодавні масові атаки Росії по Україні. За словами французького посла такі агресивні дії РФ вкотре показують реальний стан речей: "хто є жертвою, а хто катом, хто агресор, а хто жертва".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британський посол відреагував на масовану ракетну атаку росіян по Україні. Мартін Гарріс заявив, що російські сили вкотре завдали ударів по цивільних будинках та мирних мешканцях України. Крім того, подібну реакцію висловила і американський посол Бріджит Брінк.

Також "Коментарі" писали, що військові кораблі, про передачу яких оголосила Велика Британія, не можуть потрапити в Україну через протоку Босфор. Причиною цього є рішення Туреччини блокувати будь-які військові кораблі України та Росії від їх входження в Чорне море.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини