Головна Новини Світ Франція Китайський зонд успішно приземлився на Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський зонд успішно приземлився на Марс

Китай став другою країною після США, яка висадила марсохід на поверхню "Червоної" планети

15 травня 2021, 04:05
Поділіться публікацією:

Китайський марсохід з космічного апарату "Тяньвень-1" здійснив посадку на Марсі. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа" з посиланням на Китайське національне космічне управління.

Китайський зонд успішно приземлився на Марс

Марс (фото з відкритих джерел)

Китай став другою країною після США, яка висадила марсохід на поверхню "Червоної" планети.

Космічний апарат був запущений до Марса в 2020 році. Він вийшов на орбіту Марса в лютому після майже семи місяців польоту і вибирав потенційне місце для посадки понад два місяці. Запланований термін роботи марсохода становить 90 марсіанських діб, які на 2,7% більше земних.

Як повідомляли раніше американське управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору опублікувало на своєму Youtube-каналі відео, за допомогою якого можна "опинитися" на Марсі. Марсохід NASA Perseverance, який разом з вертолітним дроном був відправлений на червону планету влітку 2020 року з метою її дослідження, зняв на камеру свого тепловізора третій політ безпілотника. Він був здійснений 25 квітня цього року.

Надалі відео, яке відзняв марсохід, відредагував вчений-визуализатор з Лабораторії реактивного руху НАСА. Він разом зі своєю командою "зшив" фрагменти відео, а потім перепроєктував отримані відео для перегляду зображення видимого в 3D при перегляді в спеціальних стереоскопічних окулярах. Тепер кожен, хто має у себе вдома 3D-окуляри, зможе відчути себе космонавтом на Марсі, який побачив переліт вертолітного дрона. А для тих людей, у яких під рукою не виявилося очок, на цьому Youtube-каналі виклали звичайну версію відео.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини