Головна Новини Світ Франція Колишнього президента Франції Саркозі засудили до тюремного терміну
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього президента Франції Саркозі засудили до тюремного терміну

Вперше в історії Франції суд виніс колишньому президенту вирок з реальним тюремним терміном

1 березня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі визнаний винним у справі про корупцію та торгівлю впливом. Суд засудив екс-очільника країни до трьох років позбавлення волі, проте два з них є умовними. Дану інформацію оприлюднило HB, посилаючись на видання BFMTV.

Колишнього президента Франції Саркозі засудили до тюремного терміну

Колишнього президента Франції Саркозі засудили до тюремного терміну - фото з відкритих джерел

Згідно з даними правоохоронців, Ніколя Саркозі через свого правозахисника намагався підкупити магістрата — президента цікавила інформація про розслідування фінансування його партії. При цьому суд заявив, що екс-президент "був повністю обізнаний про етичні зобов'язання" свого адвоката.

Повідомляється, що подібна ситуація, коли суд виніс вирок із реальним ув'язненням у в'язниці колишньому президенту, стався вперше в історії Франції. Також відомо, що під час засідання голова суду заявив, що протизаконні дії Ніколя Саркозі викликають "особливу стурбованість, оскільки вони були вчинені колишнім президентом Республіки".

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що Національна фінансова прокуратура Франції ще у березні 2018 року оголосила про підозру Саркозі в незаконному перевищенні максимально допустимих витрат на президентську кампанію 2012 року. При цьому раніше колишнього главу держави звинувачували в незаконному отриманні фінансування від лівійського диктатора Муаммара Каддафі для проведення своєї першої президентської кампанії у 2007 році. За обома звинуваченнями Саркозі подавав скарги в суд, однак 1 жовтня Касаційний суд остаточно відхилив апеляцію Саркозі, підтвердивши судовий розгляд кримінальної справи проти нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Женя

1 березня 2021, 17:51

Когда уже наших пересажают .. https://kosatka.media/category/blog/news/otmena-lgot-na-elektroenergiyu-kak-poluchit-subsidiyu-i-chto-delayut-goroda-v-30-km-zonah-aes


Новини