Ле Пен анонсувала перше рішення щодо війни: що можуть заборонити Україні

Україна може втратити можливість бити територією РФ французькою зброєю

Де-факто лідер ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен пообіцяла, що прем'єр від її партії у разі приходу до влади після другого туру парламентських виборів не дозволить Україні використовувати французьку далекобійну зброю для завдання ударів по території Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Ле Пен зробила в інтерв'ю каналу "CNN".

Політик зазначила, що окрім розгортання французьких військ, яке допускав президент Еммануель Макрон, дозвіл Києва на використання французьких ракет далекого радіусу дії на території Росії також буде скасовано.

Марін Ле Пен зазначила, що єдиною "червоною лінією" щодо України є недопущення того, щоб Франція стала "воюючою стороною" у війні через використання цих ракет, які надає Париж проти цілей на території РФ.

"Якщо Еммануель Макрон хоче відправити війська в Україну, а прем'єр-міністр проти цього, то війська не будуть відправлені до України. Останнє слово за прем'єром", – сказала Ле Пен.

У свою чергу, лідер "Національного об'єднання" Жордан Барделла заявив, що у разі приходу його політичної сили до влади він не дозволить Росії "поглинути Україну". Також Барделла запевняв, що готовий протистояти Росії, якщо він стане прем’єр-міністром після дострокових парламентських виборів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - все може посипатися: Макрон негайно звернувся до французів перед другим туром виборів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Парижі спалахнули протести через перемогу у першому турі парламентських виборів ультраправої партії "Національне об'єднання" на чолі з Марін Ле Пен.