Головна Новини Світ Франція Ле Пен назвала антиросійські санкції ЄС "геополітичною помилкою"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ле Пен назвала антиросійські санкції ЄС "геополітичною помилкою"

Ле Пен виступила проти санкцій РФ

18 вересня 2022, 21:24
Поділіться публікацією:

Лідерка ультраправої партії "Національний фронт" Франції Марін Ле Пен заявила, що антиросійські санкції ЄС, які вводять через повномасштабну агресію РФ, "геополітичною помилкою". Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на BFM TV.

Ле Пен назвала антиросійські санкції ЄС "геополітичною помилкою"

Марін Ле Пен (фото з відкритих джерел)

За словами французької опозиціонерки, саме санкції Євросоюзу проти Росії за війну в Україні, "спровокували енергетичну кризу". 

"Уряд зробив геополітичну помилку, ввівши разом з Євросоюзом, який перебуває у стані істерії через Україну, недоречні та необдумані санкції", — заявила Марін Ле Пен.

Окрім цього вона зазначила, що політика ЄС нібито перетворилася "з федеральної на імперську і вона не спрямована на просування миру та співробітництва в регіоні".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що економіст розповів, які проблеми почалися у російській економіці через санкції. Безпрецедентні санкції проти Росії, які були запроваджені за повномасштабним вторгненням російської армії в Україну, вже починають діяти і це видно за конкретними показниками в російській економіці. Про це у Facebook пише координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетман. Експерт зазначає, через світові санкції у 2022 році експорт з Росії впав на 30.9%, імпорт упав на 35.2%. Падіння ВВП РФ 2022 року очікується -10.2% ВВП. Близько 1000 міжнародних компаній залишили територію Росії, заморозивши свою діяльність на російському ринку. Виробництво автомобілів знизилося на 75%, порівняно з минулим роком.  Олег Гетман прогнозує, що споживча інфляція Росії за підсумками 2022 очікується 22%.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини