Головна Новини Світ Франція Макрон дозволив Україні бити потужною зброєю по деяких аеродромах РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон дозволив Україні бити потужною зброєю по деяких аеродромах РФ

Scalp - це французька версія крилатих ракет Storm Shadow, які є спільною розробкою Британії та Франції.

2 червня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Слова очільника Франції Еммануеля Макрона про те, що "Україна повинна мати право бити по військових об'єктах на території РФ", можна розуміти як "зелене світло" на  обстріли по російських аеродромах ракетами Scalp (Storm Shadow).

Макрон дозволив Україні бити потужною зброєю по деяких аеродромах РФ

Еммануель Макрон (фото з відкритих джерел)

Про це  повідомив анонімно офіцер французької  військової авіації, інформує BBC News.

"Ми повинні дозволити нейтралізувати військові об’єкти, з яких запускаються ракети, і, по суті, військові об’єкти, з яких атакують Україну", — казав на минулому тижні Макрон.

Як пояснює  французький  військовий  під час розмови з BBC, зараз ЗСУ мають дозвіл на удари французькими ракетами Scalp по летовищах в Курській та Бєлгородській областях Росії.

Проте, за словами  військового, такі операції  зараз будуть обмежені, бо Україна ще не  має винищувачів F-16, а колишні радянські  літаки Су-24, оснащені ракетами Scalp, мають  дуже близько підлітати до російського кордону, що робить  їх уразливими для  ППО РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон і Шольц змінюють свій погляд на удари по РФ. Зміна позиції Франції та Німеччини щодо можливості використання Україною західної зброї щодо об'єктів на території країни-агресора може мати значні наслідки. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times". 

Автори матеріалу нагадують, що цього тижня президент України Володимир Зеленський приїхав до Європи, шукаючи як більше західної зброї, так і дозволу використати її, як йому заманеться.

Журналісти зазначають, що після місяців суперечок у західних столицях, які забороняли Україні використовувати свою зброю для ударів у відповідь по цілях у Росії, минулого вечора приніс великий прорив, оскільки президент Франції Еммануель Макрон піддався проханню Зеленського, а канцлер Німеччини Олаф Шольц озвучив свою згоду.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини