Головна Новини Світ Франція Макрон хоче зупинити всі війни у світі: що пропонує президент Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон хоче зупинити всі війни у світі: що пропонує президент Франції

Президент Франції сподівається на допомогу лідера Китаю щодо встановлення перемир'я по всьому світу

15 квітня 2024, 12:57
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про свою ініціативу про припинення вогню в основних конфліктах, які продовжуються у світі, у тому числі у війні в Україні, на час проведення Олімпійських ігор та розраховує на допомогу лідера Китаю у цьому питанні. Як передає портал "Коментарі", про це президент Франції заявив в інтерв'ю RMC та BFMTV.

Макрон хоче зупинити всі війни у світі: що пропонує президент Франції

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

"Лідер Китаю за кілька тижнів приїде до Парижа. Я його попросив допомогти. У 2022 році перед нами теж стояло таке завдання перед зимовими Олімпійськими іграми, які приймав Китай... Тому це також може стати дипломатичним моментом для світу", — висловився Еммануель Макрон.

Президент Франції зазначив, що намагатиметься докласти максимум зусиль для "олімпійського перемир'я", уточнивши, що має на увазі і війну між Ізраїлем і ХАМАС, і війну Росії проти України, і війну в Судані.

Лідер французів сказав, що хоче з цією метою задіяти багатьох партнерів.

Також президент розповів, що Франція впевнена в успішній церемонії відкриття Олімпіади на річці Сена в липні, але мають запасні варіанти на випадок, якщо цього вимагатиме ситуація з безпекою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон має намір звернутися до російського диктатора Володимира Путіна, якому на виборах намалювали рекордний результат з проханням про припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор у Парижі. У російському МЗС заочно відкинули цю ідею. Про що говорить сам факт обговорення такої пропозиції? Наскільки реалістичним є тимчасове припинення вогню? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини