Головна Новини Світ Франція Макрон провів "блакитний саміт": з якою метою до Франції приїхали близько 40 світових лідерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон провів "блакитний саміт": з якою метою до Франції приїхали близько 40 світових лідерів

Світові лідери з’їхалися до Франції на океанський саміт, оскільки Макрон приділяє увагу морям

11 лютого 2022, 11:59
Поділіться публікацією:

Близько 40 світових лідерів мають взяти на себе "амбітні та конкретні зобов’язання" щодо боротьби з незаконним виловом риби, декарбонізацією судноплавства та зменшення забруднення пластиком на першому саміті високого рівня, присвяченому океану. Про це повідомляє The Guardian.

Макрон провів "блакитний саміт": з якою метою до Франції приїхали близько 40 світових лідерів

Брестський порт у Бретані - The Guardian

One Ocean Summit, який відкривається у французькому порту Брест, має на меті мобілізувати "безпрецедентну міжнародну політичну участь" для вирішення широкого кола нагальних морських питань, заявив його головний організатор Олів'є Пуавр д'Арвор.

"Це важливо. В океану немає еквівалента у той час, коли відносини людини з морським світом стають все більш токсичними, а глобальне нагрівання спричиняє надзвичайні зміни", — сказав Пуавр д'Арвор.

Триденний саміт, скликаний президентом Франції Еммануелем Макроном як яскравий момент шестимісячного головування Франції в ЄС, також буде зосереджено на зусиллях, до покращення управління відкритим морем і координації міжнародних наукових досліджень.

На саміті також зберуться великі судноплавні компанії, такі як Maersk, CMA CGM і Hapag-Lloyd, на які припадає майже 55% світових морських перевезень, а також провідні вчені, неурядові організації (НУО), політики та міжнародні організації. 

"Принцип полягає у тому, що ті, хто бере участь, приходять із зобов’язаннями. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосить про зобов’язання в усьому ЄС. Це не обговорювати, а робити", – сказав Пуавр д'Арвор. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Таїланд оголосив надзвичайний стан: у країні сталася екологічна катастрофа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини