Головна Новини Світ Франція Макрон розповів, чому Україні потрібно протриматися ще кілька тижнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон розповів, чому Україні потрібно протриматися ще кілька тижнів

ЄС найближчими тижнями посилить допомогу Україні

11 травня 2024, 15:37 comments4126
Поділіться публікацією:

Країна Європейського Союзу найближчими тижнями посилять допомогу Україні та доставлять ще більше техніки, яка потрібна Києву, щоб зупинити наступ російських загарбників. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, пише "Le Progres".

Макрон розповів, чому Україні потрібно протриматися ще кілька тижнів

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Відповідну заяву французький президент зробив у своєму відео, де відповідав на запитання користувачів мережі.

У відповідь на запитання, чи воюватиме Франція, Еммануель Макрон відкинув таку можливість. Він також докладно пояснив свої заяви щодо можливого розміщення західних військ в Україні.

"Україна зазнала нападу з боку Росії, і в якийсь момент ми маємо змогу відмовити Росію від подальшого просування. В Україні на карту поставлено суверенітет та територіальну цілісність цієї країни. Але верховенство права, наші загальні правила також поставлені на карту", – сказав Еммануель Макрон.

Президент також заявив, що Захід має більше допомагати Україні. За його словами, найближчими тижнями планується посилення допомоги.

"От чому ми повинні допомагати більше, що ми збираємося зробити найближчими тижнями, доставляючи більше обладнання українцям, але також сказати у певний момент, якщо росіяни зайдуть надто далеко, всі ми, європейці, маємо бути готовими діяти, щоб переконати їх", — додав президент Франції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Парижа президент Франції Еммануель Макрон сподівався пом'якшити позицію Пекіна з кількох ключових питань, зокрема торговельного дисбалансу та партнерства з Росією "без обмежень". Натомість Макрон побачив не ту реакцію, на яку розраховував. Сі або заперечував наявність проблем, або пропонував скромні поступки, що вимагають дуже незначних жертв з боку Китаю, або відверто спотворював інформацію про участь Китаю у війні Росії проти України. Про це пише видання Politico.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини