Головна Новини Світ Франція Макрон розповів про обіцянку Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон розповів про обіцянку Путіна

Президент Франції Макрон заявив, що сторонам потрібно домовитися щодо конкретних заходів, для того, щоб стабілізувати ситуацію та досягти деескалації.

8 лютого 2022, 10:08 comments1279
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", за підсумками зустрічі з президентом Росії президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Володимир Путін погодився наслідувати логіку, що потрібно вийти на конкретні заходи для того, щоб ситуація в регіоні стабілізувалася і вдалося досягти деескалації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Макрон розповів про обіцянку Путіна

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Еммануель Макрон зазначив, що найближчим часом стане зрозумілим, наскільки вдасться виконати те, про що було проговорено.

Президент Франції зазначив, що багато в питанні деескалації залежатиме від переговорів із США, НАТО, з європейцями, а також від підсумків переговорів із президентом України Зеленським.

"І я хочу сказати, що президент Росії Путін сказав, що він готовий дотримуватися цієї логіки, говорячи про те, щоб була рівновага в цих ініціативах, у тому числі – поставити питання про суверенітет та територіальну цілісність України", – зазначив Макрон.

На його думку, найближчими днями маємо дати зрозуміти – чи вдасться вийти на якесь конструктивне рішення чи ні. Цьому сприятимуть ті зустрічі, які мають відбутися найближчим часом. Лідер французів додав, що найближчими днями будуть вирішальними, і ці щільні дискусії, які вже відбулися, сприятимуть цьому.

Макрон наголосив, що зараз напруженість посилюється, посилюється рівень ескалації, і це не на користь ні Росії, ні європейців.

За його словами, "у нас є бажання працювати разом, щоб гарантувати новий порядок стабільності та безпеки в Європі", і в цьому сенсі Росії було запропоновано "конкретні гарантії безпеки".

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню, розповіли, чи є шанс, що вояж Еммануеля Макрона до Москви та Києва допоможе знизити градус напруги на кордоні з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини