Головна Новини Світ Франція Макрон відклав візит до України: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон відклав візит до України: ЗМІ дізналися причину

За інформацією Reuters, Макрон відклав візит до України через ракетний удар по Одесі

11 березня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон мав відвідати Україну на початку березня, проте візит відклали після того, як російська ракета вдарила по портовій інфраструктурі Одеси, коли в той момент всього за сотню метрів від місця атаки перебували президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кірьякос Міцотакіс . Тепер Єлисейський палац підтвердив, що президент Франції дійсно має намір відвідати Київ найближчими тижнями. Зі зрозумілих причин точну дату ніхто не розголошує. Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters, з посиланням на неназваних співрозмовників у Єлисейському палаці та серед дипломатів.

Макрон відклав візит до України: ЗМІ дізналися причину

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Спочатку Еммануель Макрон планував відвідати Україну у лютому для підписання угоди про співпрацю у сфері безпеки. Однак Зеленський 16 лютого приїхав до Парижа, щоб укласти угоду про безпеку між Україною та Францією.

Потім, як зазначив один із співрозмовників, візит Макрона був запланований на початок березня, але його знову відклали після того, як в Одесі російська ракета потрапила в інфраструктуру порту за кількасот метрів від президента України та прем'єр-міністра Греції. За інформацією співрозмовника, Еммануель Макрон також планував відвідати Одесу.

"Голови двох держав домовилися залишатися в тісному контакті, зокрема про візит Макрона в Україну, який має відбутися найближчими тижнями", — повідомили в резиденції французького президента після телефонної розмови двох лідерів, що відбулася 10 березня.

Двоє співрозмовників серед дипломатів повідомили Reuters, що президент Франції також розглядає можливість, щоб глави інших західних держав приєдналися до Макрона і таким чином продемонструвати єдність між союзниками та солідарність з Україною.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до чого готується Путін одразу після виборів: чому активізувалася Франція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини