Головна Новини Світ Франція Макрон відреагував на нові плани РФ щодо "референдуму", але має намір поговорити з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон відреагував на нові плани РФ щодо "референдуму", але має намір поговорити з Путіним

Макрон анонсував нову телефонну розмову з Путіним

20 вересня 2022, 21:48
Поділіться публікацією:

Еммануель Макрон відреагував на плани РФ щодо "референдумів". Президент Франції заявив, що це- цинізм та імітація демократії. Але лідер Франції не збирається припиняти діалог з Путіним. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на TF1.

Макрон  відреагував на нові плани РФ щодо "референдуму", але має намір поговорити з Путіним

Еммануель Макрон (фото з відкритих джерел)

"Якби це не було трагедією, ми могли б з цього посміятися. Росія оголосила війну, вторглася в цей регіон, бомбила його, вбивала людей, розлякувала інших людей і тепер у цьому ж регіоні пояснює, що збирається організувати "референдум".  Це цинізм, і тому очевидно, що це не буде визнано на міжнародному рівні і не матиме жодних юридичних наслідків", — сказав президент Франції.

Еммануель Макрон вважає, що у такий спосіб РФ намагається легітимізувати псевдореферендуми, парадуючи демократію. Окрім цього, президент Франції заявив, що все-таки продовжить діалог з Путіним та анонсував нову телефонну бесіду з очільником Кремля.

"Планується, що за кілька днів я поговорю з президентом Путіним, зокрема, про атомну енергетику", — повідомив Макрон.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, навіщо Росії терміново знадобилися "референдуми" в Україні. Так звані "Громадські палати" квазіутворень "ДНР" і "ЛНР" звернулися до ватажків псевдореспублік – Пушиліна та Пасічника – з проханням негайно провести "референдум" про входження до складу РФ. В аналогічному ключі висловилася "влада" тимчасово окупованої території Херсонської області. Політичний експерт Світлана Кушнір наголошує, що ні Україна, ні світ ці псевдореферендуми не визнають. Як не визнали кримський "референдум" та забавні дії аналогічного плану у Донецькій та Луганській областях у 2014-му.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини