Головна Новини Світ Франція Макрон визнав, що НАТО може надіслати війська в Україну, але є один нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон визнав, що НАТО може надіслати війська в Україну, але є один нюанс

Президент відмовився деталізувати позицію Франції щодо цього питання, посилаючись на "стратегічну невизначеність, яку я приймаю"

27 лютого 2024, 07:14 comments1527
Поділіться публікацією:

Не можна виключати, що Північноатлантичний альянс (НАТО) введе війська для допомоги Україні. Але поки що консенсусу з цього питання не досягнуто. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на прес-конференції за підсумками Конференції на підтримку України зробив президент Франції Еммануель Макрон.

Макрон визнав, що НАТО може надіслати війська в Україну, але є один нюанс

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Макрон заявив, що відправку західних військ у майбутньому не можна виключати, але сьогодні немає консенсусу щодо офіційного, прийнятого та схваленого відправлення військ на місця.

Президент Франції також додав, що Росія зайняла агресивну позицію не лише проти України, а й "проти нас загалом".

"Ми почули прохання президента Зеленського про посилення нашої підтримки і переконані, що перемога над Росією має важливе значення для безпеки та стабільності в Європі", — додав французький лідер.

Водночас президент відмовився деталізувати позицію Франції щодо цього питання, посилаючись на "стратегічну невизначеність, яку я приймаю".

"Я абсолютно не говорив, що Франція не підтримує. Я не зніматиму двозначність сьогоднішніх дебатів, називаючи імена. Я кажу, що це було названо серед варіантів", — зазначив президент.

Франція раніше ніколи не робила таких заяв. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що питання про відправку в Україну сухопутних військ не стояло на порядку денному зустрічі в Єлисейському палаці.

Проте Макрон не виключив допомоги у майбутньому, провівши паралелі з наданням нашій країні озброєнь.

"Багато людей, які сьогодні говорять "Ніколи, ніколи", були тими ж людьми, які два роки тому говорили "ніяких танків, жодних літаків, ніяких ракет далекого радіусу дії". Давайте будемо досить скромними, щоб визнати, що ми часто відставали від графіка на шість-дванадцять місяців. Це і було метою сьогоднішньої дискусії: все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети", — пояснив французький лідер.

Макрон також наголосив, що союзники України "не воюють з російським народом", але вони "просто не хочуть дозволити Путіну перемогти в Україні".

Читайте також на порталі "Коментарі" — військові країни НАТО можуть з'явитися в Україні: прем'єр Словаччини зробив інтригуючу заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я

27 лютого 2024, 09:44

Цитати Після нападу Нацистської Німеччини та її союзників на СРСР, 24 червня 1941 року Гаррі Трумен сказав фразу, що була опублікована в журналі «Тайм»: Якщо ми побачимо, що виграє Німеччина, нам слід допомагати Росії, якщо виграватиме Росія, то нам слід допомагати Німеччині, і, таким чином, нехай вони вбивають якнайбільше, хоча я не хочу бачити Гітлера переможцем ні за яких обставин. Жоден із них не тримає обіцяного слова.


Новини