Головна Новини Світ Франція Макрон вперше відреагував на резонансне затримання Дурова
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон вперше відреагував на резонансне затримання Дурова

Макрон заявив, що у затриманні Дурова немає жодної політики

26 серпня 2024, 17:58
Поділіться публікацією:

Французькі правоохоронці затримали засновника Telegram Павла Дурова, і в цьому немає жодного політичного підтексту, про це в Твіттері повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Макрон вперше відреагував на резонансне затримання Дурова

Еммануель Макрон

При цьому президент зазначив, що після затримання Дурова з'явилася низка неправдивих повідомлень щодо Франції. Він підкреслив, що країна залишається відданою принципам свободи слова, інновацій та підприємництва.

Зокрема, президент Франції нагадав, що в правовій державі свобода у соціальних мережах здійснюється в межах закону, а дотримання цього забезпечують незалежні суди. Він уточнив, що затримання Дурова відбулося в рамках чинного судового розслідування, без політичного впливу, і рішення щодо нього мають приймати судді.

Ця заява була зроблена після хвилі критики у мережі, переважно з боку росіян, які засудили затримання Дурова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 24 серпня біля Парижа в аеропорту було затримано засновника Telegram Павла Дурова. Правоохоронні органи підозрюють його у відмиванні грошей, тероризмі, шахрайстві та інших злочинах. За ці звинувачення він може отримати до 20 років ув'язнення. У відповідь адміністрація Telegram заявила, що Дуров є невинним, оскільки компанія дотримується правил Євросоюзу.

Також "Коментарі" розповідали, що у контексті затримання Павла Дурова військовий Олександр Карп’юк нагадав, що колись саме Франція підштовхнула до розпаду СССР, заблокувавши технічний шпіонаж КДБ, арештувавши велику шпигунську мережу в Європі/США, та скомпроментувавши велику кількість вкрадених шпигунами технічних рішень. Тепер же Франція, за його словами, знову бере ініціативу у свої руки.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини