Головна Новини Світ Франція Макрон зробив заяву про Крим: чи варто його повертати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон зробив заяву про Крим: чи варто його повертати Україні

Еммануель Макрон вважає, що для тривалого миру Україна має повернути Крим

15 березня 2024, 07:35 comments1655
Поділіться публікацією:

Немає сенсу навіть говорити про тривалий та міцний світ, доки Україна не відновить свій суверенітет, доки не відбудеться повернення до міжнародно визнаних кордонів України, включаючи Крим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю телеканалам "TF1" і "France 2" зробив президент Франції Еммануель Макрон.

Макрон зробив заяву про Крим: чи варто його повертати Україні

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Президент Франції запевнив, що не прагне ескалації повномасштабної війни Росії проти України, але вважає РФ і кремлівський режим "противниками" Франції.

Макрон вважає, що у разі перемоги Росії у війні "довіра до Європи буде зведена до нуля".

"Ви думаєте, що поляки, литовці, естонці, латвійці, румуни та болгари могли б хоч на секунду залишатися в спокої? І я навіть не говорю про Молдову, яка, слід визнати, сьогодні не є членом Європейського Союзу, але яка будь-якої секунди опинилася б під загрозою", – додав французький лідер.

У той же час, коментуючи загрозу ескалації, яка б поширила активні бойові дії на інші європейські держави, Макрон висловив сподівання, що цього не станеться.

"Ми робимо все можливе, щоб допомогти Україні перемогти Росію, тому що я скажу дуже просто: не може бути тривалого миру, якщо не буде суверенітету, якщо не буде повернення до міжнародно визнаних кордонів України, включаючи Крим", – додав президент Франції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю, 15 березня, відвідає Берлін, щоб зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. До переговорів, у яких йтиметься про підтримку України, приєднається також прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Тим часом Шольц вкотре висловився проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Які очікування від майбутньої зустрічі? Чи можуть бути ухвалені якісь кардинальні рішення? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини