Головна Новини Світ Франція Макрон звернувся із закликом до нового президента Ірану: що заявив про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон звернувся із закликом до нового президента Ірану: що заявив про війну в Україні

Макрон закликав нового президента Ірану не підтримувати війну Росії проти України

30 липня 2024, 07:47
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 29 липня, провів телефонну розмову з новим президентом Ірану Масудом Пезешкіаном та закликав не підтримувати російську війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомили в Єлисейському палаці, пише агентство AFP.

Макрон звернувся із закликом до нового президента Ірану: що заявив про війну в Україні

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

У розмові з Пезешкіаном лідер Франції закликав того не підтримувати "загарбницьку війну" Росії проти України.

Французький лідер також сказав іранському президенту про необхідність "зробити все, щоб уникнути військової ескалації" між Ізраїлем та Ліваном після ракетного удару по Голанських висотах, і закликав Іран "припинити підтримку суб'єктів, що дестабілізують" на Близькому Сході.

Варто зазначити, що Іран з 2022 року надає Росії бойові безпілотники "Шахед", які використовуються для ударів по українській цивільній інфраструктурі. За даними західної розвідки, Тегеран може передати Москві балістичні ракети – як це вже зробила Північна Корея.

Новий іранський президент Масуд Пезешкіан, який вважається представником умовного "реформістського" крила, обійняв посаду 28 липня. Його попередник Ебрагім Раїсі загинув в аварії вертольота у травні.

Особа президента в іранській політичній системі не є визначальною. Повнота влади перебуває у руках верховного духовного лідера (аятоли).

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що прагне миру між Україною та Росією. Однак наголосив, що Москва є цінним союзником для Ірану.

Масуд Пезешкіан опублікував статтю "Моє послання до нового світу" у колонці видання Tehran Times, де пояснив свою позицію з приводу війни в Україні. За словами Пезешкіана, Іран готовий підтримувати мирні ініціативи для завершення війни в Україні та одночасно співпрацювати з Росією.

"Росія є цінним стратегічним союзником і сусідом Ірану, і моя адміністрація залишатиметься відданою розширенню та зміцненню нашої співпраці. Ми прагнемо миру для народів Росії та України, і мій уряд буде готовий активно підтримувати ініціативи, спрямовані на досягнення цієї мети", — написав Пезешкіан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини