Головна Новини Світ Франція Макрона тримали подалі від Путіна: чому лідери держав проводили переговори за величезним 4-метровим столом
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрона тримали подалі від Путіна: чому лідери держав проводили переговори за величезним 4-метровим столом

Макрона тримали подалі від Путіна в Кремлі за «відмову від російського тесту на Covid»

11 лютого 2022, 12:19
Поділіться публікацією:

Еммануель Макрон відмовився від прохання Кремля пройти тест на Covid-19 у Росії, коли цього тижня прибув до Володимира Путіна, і тому його тримали на відстані від російського лідера, повідомили Reuters два джерела з оточення Макрона. 

Макрона тримали подалі від Путіна: чому лідери держав проводили переговори за величезним 4-метровим столом

Зустріч Макрона і Путіна - The Guardian

Спостерігачів вразили зображення Макрона і Путіна, які сидять на протилежних кінцях 4-метрового столу, щоб обговорити українську кризу.

Але два джерела, які знають протокол здоров’я французького президента, повідомили Reuters, що Макрону дали вибір: або він погодиться на ПЛР-тест, проведений російською владою, і йому дозволять наблизитися до Путіна, або він відмовиться і буде змушений дотримуватись суворішого соціального дистанціювання.

"Ми добре знали, що це означає відсутність рукостискання і цей довгий стіл. Але ми не могли змиритися з тим, що вони отримають ДНК президента", – повідомило Reuters одне з джерел, посилаючись на проблеми безпеки, якщо французького лідера перевірять російські лікарі.

Речник Кремля не відразу відповів на повідомлення Reuters з проханням прокоментувати.

Друге джерело з оточення Макрона підтвердило, що Макрон відмовився проходити російський ПЛР-тест. Джерело повідомило, що Макрон замість цього провів французький ПЛР-тест перед від’їздом і тест на антиген.

"Росіяни сказали нам, що Путіна потрібно тримати в суворій бульбашці", – повідомило друге джерело.

У четвер, через три дні після соціально-дистанційної зустрічі Макрона і Путіна, російський лідер прийняв президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва. Двоє чоловіків потиснули один одному руки і сіли розділені лише невеликим журнальним столиком.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Зеленський та Макрон обговорили поновлення роботи Нормандського формату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини