Головна Новини Світ Франція Можна все, якщо хотіти. Макрон поясни, чому Франція допомогла Ізраїлю знищувати іранські дрони
commentss НОВИНИ Всі новини

Можна все, якщо хотіти. Макрон поясни, чому Франція допомогла Ізраїлю знищувати іранські дрони

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив інформацію про те, що Франція допомогла Ізраїлю під час атаки Ірану. За його словами, Франція втрутилась в ті події, в які повинна була втрутитись

15 квітня 2024, 15:33
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція робитиме все можливе, щоб запобігти пожежі та ескалації конфлікту на Близькому Сході. Він висловив це в ефірі французького каналу BFMTV, коментуючи участь французької авіації у відбитті іранського повітряного удару по Ізраїлю.

Можна все, якщо хотіти. Макрон поясни, чому Франція допомогла Ізраїлю знищувати іранські дрони

Еммануель Макрон

Макрон наголосив, що Франція була в постійній координації з Ізраїлем і Великою Британією під час іранського нападу. Він також підтвердив участь французьких військових у перехопленні іранських дронів і ракет, що атакували Ізраїль.

За його словами, оскільки французькі військові перебувають на території Йорданії тому за запитом цієї країни, вони втрутилися, щоб захистити її. Макрон додав, що повітряний простір Йорданії був порушений іранськими атаками. Франція підняла літаки і втрутилися в події, в які потрібно було втрутитися, підкреслив президент.

При цьому відомо, що Франція заснувала свою авіабазу в Йорданії у 2015 році для участі в спільній операції західних країн проти ісламських терористів, перш за все ІДІЛ, під час сирійської громадянської війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що країни Заходу, як то США, Франція та Британія допомогли Ізраїлю під час ракетно-дронової атаки Ірану. Зокрема, літаки цих країн допомагали збивати дрони та ракети Ірану, щоб вони не долетіли до Ізраїлю. При цьому, Ізраїль не є членом НАТО, зрештою, як і Україна. Проте, західні союзники вирішили йому допомогти.

Експерти вважають, що насправді Захід ще в 2022 році був готовий до того, що Україна припинить своє існування, і тому вирішив "не напружуватися" і не допомагати Києву відбити навалу росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини