На Францію обрушилася масштабна повінь: гинуть люди, річки виходять із берегів (ВІДЕО)

На південному заході Франції через зливи утворюються повені

На Францію обрушилися масштабні повені. Про це пише видання The Local.

Протягом останніх кількох днів на південному заході Франції не припинялися зливи. За дві доби у деяких районах країни випала норма опадів за місяць. Зливи спричинили масштабні повені.

Через стихію, що розбушувалася, загинула як мінімум одна людина – літня жінка потонула у канаві біля свого будинку.

Навчальні заклади призупинили свою роботу, з транспортним сполученням спостерігаються проблеми.

Зазначається, що найсильніша негода вдарила по департаменту Верхня Гаррона. Там піднявся рівень води у місцевій річці (він перевищував норму більш ніж на чотири метри), внаслідок чого вона вийшла з берегів.

Десятки людей змушені були евакуюватися.

У мережі з'являються відео з місця подій. На кадрах можна побачити, як сильні потоки води перетворили вулиці міст на річки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що у США на дні озера виявили "корабель-примару". Судно безвісти зникло ще у 17 столітті. Його зникнення стало однією з найвідоміших морських загадок Америки. Фахівці назвали можливу причину аварії корабля.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що потужний циклон обрушився на Фіджі. Стихія принесла з собою дощі та потужний вітер. Рясні опади почали призводити до того, що у районах, що постраждали від негоди, почали утворюватися повені. Внаслідок циклону загинув як мінімум один громадянин. Багато місцевих жителів залишають свої будинки й евакуюються. Потоки води знесли кілька ліній електропередач.