Головна Новини Світ Франція На виборах в США переміг собака
commentss НОВИНИ Всі новини

На виборах в США переміг собака

Новим мером Реббіт-Хеша в штаті Кентуккі став французький бульдог на прізвисько Уілбур Біст

6 листопада 2020, 09:04
Поділіться публікацією:

Вибори в США виграв пес. Французький бульдог Уілбур Біст зібрав понад 13 тисячі голосів і став новим мером Реббіт-Хеша в Кентуккі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомило історичне товариство міста.

На виборах в США переміг собака

Собака-мер. Фото: Facebook/Rabbit Hash Historical Society

Мера-тварину в Реббіт-хеші обирають з 1998 року. Це своєрідна місцева традиція. Цього разу за право очолити місто змагалося одразу три пси. Конкуренцію французькому бульдогові склали золотистий ретривер Поппі та бігль Джек Кролик. Однак Уілбур Біст з легкістю їх обійшов.

Безумовно, реальної влади у мера Реббіт-Хеша немає. Це, скоріше, символічна посада. Вибори ж проводять для того, щоб зібрати гроші на благоустрій міста. Кожен виборець повинен заплатити за участь 1 долар. При цьому проголосувати можна стільки разів, скільки захочеш. Але і платити по долару теж доведеться кожного разу.

Що цікаво, балотуватися в мери можуть не тільки собаки. Наприклад, в червні 2017 року Реббіт-Хеш очолив пітбуль Бріннет Паултро. Тоді він обійшов у мерських перегонах курку, кота та осла. А ось першим мером-твариною в місті в 1998 році став безпородний пес по кличці Гуфі Борнмен.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чому дітям корисно мати собаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини