Головна Новини Світ Франція Після зустрічі із Зеленським Макрон погодився поставити нове озброєння в Україну: що це буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Після зустрічі із Зеленським Макрон погодився поставити нове озброєння в Україну: що це буде

Франція найближчими тижнями передасть Україні десятки бронемашин і легких танків

15 травня 2023, 07:12 comments2458
Поділіться публікацією:

Франція зобов'язується забезпечити кілька батальйонів ЗСУ "десятками бронемашин та легких танків". Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським, пише портал "Коментарі" з посиланням на "BFMTV".

Після зустрічі із Зеленським Макрон погодився поставити нове озброєння в Україну: що це буде

Танк AMX-10RC. Фото: з відкритих джерел

Еммануель Макрон зазначив, що окрім оснащення Франція навчить українських військових користуватися цією технікою. Також Макрон уточнив, що йдеться, зокрема, і про AMX-10RC.

"Готуються нові поставки, щоб на постійній основі враховувати найнагальніші та найнагальніші потреби України", — сказав Еммануель Макрон.

Крім того, повідомили в Офісі президента, "Франція зосередила свої зусилля на підтримці можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити її населення від ударів Росії".

Також наголошується, що Франція бере активну участь у заходах ЄС та НАТО щодо підготовки українських військових.

Нагадаємо, Володимир Зеленський пізно увечері 14 травня прибув до Парижа, в Єлисейському палаці президента України зустрів голова Франції Еммануель Макрон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — другий тиждень травня видався для України сповненим як позитивних, так і негативних подій. ВСУ почали відсувати супротивника в Бахмуті, викликавши істерику серед російських найманців та пропагандистів. У свою чергу, країна-агресор продовжує завдавати ракетних та дронових ударів. Було також чимало важливих політико-дипломатичних моментів. Експерти проаналізували їх спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – як війна змінює вектор – чому Україна вже має далекобійну зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини