Головна Новини Світ Франція Південна Корея дозволила екстрене використання препарату Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея дозволила екстрене використання препарату Pfizer

Південна Корея відновила жорсткі обмеження минулого тижня

28 грудня 2021, 23:18
Поділіться публікацією:

Міністерство безпеки харчових продуктів та ліків Південної Кореї дозволило екстрене використання противірусного препарату Pfizer для перорального лікування коронавірусу. Про це пише міжнародне інформаційне агентство Reuters. Ці таблетки будуть першими у своєму роді у Південній Кореї. Південна Корея поновила жорсткі обмеження минулого тижня. З листопада у них діяв ослаблений варіант карантинних обмежень, проте нещодавно епідемія знову вийшла на пік – і після кількох рекордів кількості захворювань довелося повертатися до жорстких обмежень.

Південна Корея дозволила екстрене використання препарату Pfizer

Pfizer (фото з відкритих джерел)

При цьому рівень вакцинації осіб віком від 18 років становить понад 92%. Очікується, що пероральне противірусне лікування Pfizer під назвою Paxlovid "допоможе запобігти серйозному погіршенню стану пацієнтів, які лікуються стаціонарно або вдома". Препарат буде застосовуватися для дорослих або дітей старше 12 років і старше з масою тіла понад 40 кілограмів з легкими та помірними симптомами. Їх даватимуть тим, хто має супутні захворювання, що ускладнюють перебіг коронавірусу.

Нагадаємо міністр здоров'я Міністрів України Віктор Ляшко заявив, що країна підписала угоду з компанією Pfizer на підставі умов придбання лікарських засобів для амбулаторного лікування зараженому коронавірусом. Мова про препарат "Паксловід" (PAXLOVID). Глава МОЗ зазначив, що контракт передбачає закупівлю 300 тисяч курсів лікарського засобу. Зазначається, що такі ліки сприяють недопущенню ускладнень, знижує ризик опинитися на лікарняному ліжку, а також летальних випадків серед пацієнтів із коронавірусним захворюванням із груп ризику.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини