Головна Новини Світ Франція Планували напади на громадян: у Франції затримали двох чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Планували напади на громадян: у Франції затримали двох чоловіків

Джихадисти планували терористичні напади на громадян у Франції

9 грудня 2021, 08:39
Поділіться публікацією:

У Франції затримали двох громадян, їм інкримінують планування нападів на мирних громадян напередодні Різдва. Про це пише euronews.

Планували напади на громадян: у Франції затримали двох чоловіків

Поліція затримала двох громадян, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що підозрювані хотіли вчинити кілька збройних нападів в громадських місцях. Серед яких університети, торгові центри, вулиці зі жвавим рухом. Чоловіки готувалися до нападів. За даними поліції, під час обшуків їхніх помешкань знайшли ножі, телефони та комп'ютери, де містилася екстремістська інформація.

Затриманих віком 23 роки помістили до ізолятора. Правоохоронці висунули їм звинувачення у створенні злочинного терористичного об’єднання. Наразі слідство триває. Відомо, що в хлопців було кілька планів терористичних нападів й реалізацію одного з них вони планували в грудні 2021 року.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманіна, дійсно Генеральне управління внутрішньої безпеки Франції (DGSI) нями провело операцію із виявлення та затримання екстремістів, що хотіли напасти на громадян.

"Терористична загроза у Франції залишається на високому рівні, ми не зменшуємо настороженість. Дякуємо службам Головного управління внутрішньої безпеки, які здійснили арешт цих двох осіб" – додав Дарманін.

В 2018 році такі напади вже були, тоді через ножові та вогнепальні поранення загинуло п'ятеро громадян. Напади сталися на різдвяному ярмарку в місті Страсбурзі.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Франції пролунав вибух у житловому будинку. Повідомляється, що через вибух газу частково обвалився триповерховий будинок. Під завалами опинилося понад п'ять осіб. Рятувальники проводили пошукові операції та діставали травмованих. 

Планували напади на громадян: у Франції затримали двох чоловіків - фото 2
Планували напади на громадян: у Франції затримали двох чоловіків - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини