Головна Новини Світ Франція Подорож у минуле: замок Вілландрі та його секрети
commentss НОВИНИ Всі новини

Подорож у минуле: замок Вілландрі та його секрети

Інтер'єри замку Вілландрі: розкіш та вишуканість

5 червня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

У долині Луари, серед багатьох прекрасних замків, виділяється Вілландрі – останнє дітище французького Ренесансу. Його унікальні трирівневі сади, створені за образом та подобою італійських шедеврів, не мають аналогів у всьому світі.

Подорож у минуле: замок Вілландрі та його секрети

Вілландрі: від фортеці до ренесансного шедевра

Історія замку починається в XII столітті, коли на цьому місці стояла фортеця, де в 1189 був підписаний мирний договір між Францією та Англією. У XVI столітті Жан ле Бретон, секретар короля Франциска I, зводить на місці старої фортеці елегантний замок у формі підкови, який стає його резиденцією. Ле Бретон, натхненний італійськими садами, створює навколо замку унікальний ансамбль із трьох рівнів: водне дзеркало із фруктовим садом, "Сади кохання" зі складною символікою та декоративний город із яскравими овочевими клумбами.

У XVIII столітті замок переходить до маркіза де Кастеллана, який переробляє інтер'єри відповідно до моди того часу. Однак на початку XX століття доктор Хоакім Карвальо розпочинає масштабну реставрацію, повертаючи Вілландрі його первісний ренесансний образ.

Інтер'єри замку вражають своєю красою та вишуканістю. Тут можна побачити меблі XVIII століття, оббиті шовком з туринської фабрики, старовинні гобелени та картини, а також унікальна різьблена стеля мудехарського стилю, привезена з Толедо.

Замок Вілландрі – це не просто історична пам'ятка, це живий витвір мистецтва, де гармонійно поєднуються архітектура, історія та природа.

"Коментарі" також писали, що на берегах річки Луари височить замок Кло-Люсе , знакове місце, пов'язане з останніми роками життя великого розуму Ренесансу — Леонардо да Вінчі. Замок не лише служить свідченням архітектурної майстерності минулого, а й є музеєм, присвяченим життю та творчості да Вінчі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини