Головна Новини Світ Франція Політолог про Макрона: Одна річ вдавати із себе Черчіля, інша – діяти як Черчіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог про Макрона: Одна річ вдавати із себе Черчіля, інша – діяти як Черчіль

Президент Франції Еммануель Макрон протягом останнього часу зробив ряд резонансних заяв, які стосуються України та її підтримки у війні. Як відзначив у Фейсбуці політолог Володимир Фесенко, Макрон бачить себе у ролі Черчіля

7 березня 2024, 12:24
Поділіться публікацією:

Окрім того, додав політолог Володимир Фесенко, Макрон вирішив перейняти лаври екс-прем’єра Британії Бориса Джонсона, роблячи різні резонансні заяви із приводу України. Наприклад, не виключає відправку військ НАТО в Україні чи називає союзників "боягузами" через недостатню підтримку Києва у війні.

Політолог про Макрона: Одна річ вдавати із себе Черчіля, інша – діяти як Черчіль

Еммануель Макрон

Разом з тим, як підкреслив Фесенко, мотивація політичних заяв може бути значно ширшою. Зокрема, за його словами, типовий і найбільш поширений мотив – привернути увагу до себе резонансною і контрверсійною заявою. Часто-густо також йдеться про демонстрацію власних політичних амбіцій, претензій на лідерство або особливу політичну роль.

"Заяви Макрона по Україні якраз спрямовані на те, щоб привернути максимальну увагу до себе і заявити про свою амбітну претензію на роль такого собі новітнього, європейського Черчіля, лідера, який готовий підняти Європу на підтримку України і на військово-політичне протистояння агресії з боку путінської Росії"
, — вважає Фесенко.

За його словами, те, що Макрон розпочав політичну дискусію про пряму і більш активну участь західних країн у військовій допомозі України і боротьбі з російською навалою, це дуже добре, адже спочатку завжди іде слово, потрібно формувати ідею, щоби вона потім могла бути втілена у життя.

Однак, підкреслює політолог, політичний лідер має бути не тільки візіонером, і творцем політичних імпульсів. Він також має об’єднувати і консолідувати.

"А коли ти робиш гучну політичну заяву і наперед знаєш, що отримаєш негативну відповідь від більшості колег, то виникає питання, а яку саме мету ти переслідуєш – отримати інформаційно-політичний резонанс, чи об’єднати колег навколо своєї ідеї?"
- підкреслив політолог.

За його словами,  тролінг про "боягузів", явно був спрямований на канцлера Олафа Шольца, і невідомо, чи він сприятиме посиленню підтримки України зі сторони Німеччини. При цьому експерт додав, що саме ФРН надала Україні в декілька раз більше і макроекономічної і воєнної допомоги, ніж Франція.

Тобто, підкреслив політолог, необхідно оцінювати не лише слова, а і конкретні дії.

"Одна річ – вдавати з себе новітнього Черчіля. Інша річ – діяти як Черчіль, вперто, наполегливо і рішуче",
— підсумував Фесенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Макрон збуривсвітову спільноту заявою про те, що йде обговорення можливості направлення в Україну військ НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини