Головна Новини Світ Франція Pont du Gard: як доїхати до перлини римської інженерії
commentss НОВИНИ Всі новини

Pont du Gard: як доїхати до перлини римської інженерії

Пон-дю-Гар (Pont du Gard) – найдавніший акведук Франції

3 червня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

У самому серці Франції, де річка Гардон петляє серед мальовничих ландшафтів, височить Pont du Gard — одне з найбільших інженерних творів стародавнього Риму та символ архітектурної майстерності. Цей акведук-міст, побудований понад два тисячоліття тому, досі викликає захоплення своїми масштабами та безпекою.

Pont du Gard: як доїхати до перлини римської інженерії

Пон-дю-Гар (Pont du Gard) – найдавніший акведук Франції

Невідома історія зведення

Зведення Pont du Gard, як вважають вчені, почалося в середині I століття нашої ери, ймовірно, за часів імператора Клавдії або Нерони. Будівництво тривало близько п'яти років і залучило близько тисячі робітників, що наголошує на його масштабі і важливості. Кам'яні блоки, що використовуються в будівництві, вагою до 6 тонн кожен, укладалися без використання розчину, що робить конструкцію унікально стійкою.

Архітектурні особливості

Pont du Gard вражає своїми розмірами: довжиною 360 метрів і висотою 48 метрів. Міст складається з трьох ярусів: нижній ярус включає шість арок, середній одинадцять, а верхній тридцять п'ять менших арок. Ця конструкція не тільки естетично вражаюча, а й функціональна, забезпечуючи міцність та стійкість усієї конструкції.

Вклад у життя Німа

Протягом шести століть Pont du Gard забезпечував місто Ним водою, транспортуючи від 30,000 до 40,000 кубічних метрів води на день. Цей потік був життєво необхідний для терм, фонтанів та водопроводів у будинках багатих римлян, ставши незамінним елементом міської інфраструктури.

Сучасний стан та туризм

З 1985 року Pont du Gard занесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Сьогодні це місце приваблює тисячі туристів, які приїжджають помилуватися пишнотою давньоримської архітектури. Особливо популярний міст у вечірній час, коли вмикається підсвічування, яке додає монументу таємничості та величі.

Практична інформація для відвідувачів

Для відвідування доступний лише нижній рівень моста, верхні рівні закриті з міркувань безпеки. Паркування регулюється та включено у вартість вхідного квитка, який становить 18 євро за машину (до 5 осіб). Туристи можуть також відвідати музей, кінотеатр та різноманітні експозиції, що входять до складу музеографічного комплексу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини