Головна Новини Світ Франція Потужна хвиля протестів охопила Францію: черговий мітинг відбудеться сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужна хвиля протестів охопила Францію: черговий мітинг відбудеться сьогодні

Неподалік Парижу в одному з міст відмінили 50% авіарейсів через страйк диспетчерів

16 лютого 2023, 13:28
Поділіться публікацією:

Протести у Франції набирають більших обертів. Декілька днів тому у середмісті провідних міст країни пройшла четверта хвиля страйків проти запропонованої урядом Макрона пенсійної реформи. Потенційні нововведення в перспективі збільшать пенсійний вік на два роки. Передбачається, що з 2030 року французи змушені будуть йти на пенсію не в 62 роки, а в 64 роки. 

Потужна хвиля протестів охопила Францію: черговий мітинг відбудеться сьогодні

Фото тематичне

 

Профспілки налаштовані рішуче, готові навіть паралізувати роботу всіх державних підприємств та структур Франції, якщо уряд не погодиться відкликати даний законопроект.

 

Президент країни закликав громадян дотримуватись мирних демонстрацій, проте, без заворушень не обійшлось. У Парижі, до прикладу, демонстранти відхилились від запланованого маршрути, що привело до зупинки руху та великих заторів, також невідомими був обстріляний банк. Місцеві ЗМІ, крім всього іншого наголосили, що декілька людей були арештовані за носіння зброї.

 

Через страйк диспетчерів, неподалік столиці, у місті Орлі, було скасовано чи затримано близько 50% авіарейсів.

 

Організатори протесту заявляють, що у протестах взяли участь більше 170 000 людей, проте влада спростовує цю цифру, зазначаючи, що людей було значно менше.

 

Наступна хвиля запланована на сьогодні, 16 лютого.

 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Польщу обрушився циклон "Яма", через який у країні оголосили перший рівень небезпеки. Влада закликала громадян не виходити зі своїх осель. Також польські спецслужби попередили про високу ймовірність дорожно-транспортних пригод через сильний вітер, ливень на сніг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Wyborcza Gazeta
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини