Головна Новини Світ Франція «Прикрили лавочку»: у Франції заборонили роботу «представництва «ДНР» — деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Прикрили лавочку»: у Франції заборонили роботу «представництва «ДНР» — деталі

Представництво самопроголошеної республіки функціонувало у Марселі із 2017 року

23 березня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Поки українська армія протистоїть представникам бойовиків із ОРДЛО, самопроголошені республіки намагаються "зміцнитися" в інших країнах. Втім, Україна бореться і на цих фронтах.

«Прикрили лавочку»: у Франції заборонили роботу «представництва «ДНР» — деталі

У Франції закрили центр так званої "ДНР". Фото: Shutterstock

Так, 23 березня стало відомо, що у Франції нарешті припиняє роботу неофіційне "представництво" так званої "Донецької народної республіки", пише "Європейська правда".

Гарні для України новини повідомили представники українського посольства у Франції. Незабаром інформацію підтвердив і очільник вітчизняного МЗС Дмитро Кулеба.

Неофіційний центр, який ніби-то представляє позицію самопроголошеної "ДНР", функціонував у французькому Марселі із 2017 року. Його керівником був один із ультраправих місцевих політиків Юбер Файяр.

Весь цей час український уряд намагався домогтися хоча б обмеження, а в ідеалі — закриття подібного "представництва". Лише у 2021 році французька влада вирішила, що подібний "орган" не має права на існування в межах їхньої держави.

Варто зазначити, що створення "представництва" базувалося на одному зі старих законів Франції 1991 року. Офіційний статус "центру" звучав як "громадське об'єднання". Відкриття подібних закладів не вимагає попередніх узгоджень і видачі дозвільних документів.

Однак справедливості вдалося домогтися через апеляційний суд. За словами посла України у Франції Вадима Омельченка, судді "прикрили лавочку" центру так званої "ДНР". Це означає нехай і невелику, але чергову послідовну перемогу України на міжнародній арені в боротьбі за суверенітет і цілісність.

За справедливий вердикт апеляційному суду подякував і головний український дипломат Дмитро Кулеба.

Варто зазначити, що на офіційній сторінці у Facebook представники забороненого центру вже висловили своє невдоволення. Рішення суду організатори підтримки "ДНР" вважають серйозним порушенням свободи асоціації і обіцяють продовжити боротьбу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що експерт спрогнозував можливе загострення ситуації на Донбасі.

Також на порталі можна дізнатися, про які секретні документи стосовно Донбасу відомо українській делегації в ТКГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини