Головна Новини Світ Франція Шпигунський скандал: росіянин готувався до військових дій у Франції під час Олімпіади
commentss НОВИНИ Всі новини

Шпигунський скандал: росіянин готувався до військових дій у Франції під час Олімпіади

Французька поліція затримала громадянина Росії у Парижі. Чоловік вів розвідувальну діяльність та планував спровокувати військові дії під час Олімпійських Ігор.

24 липня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Франції, на передодні початку Олімпійських ігор, був затриманий громадянин Росії, якого підозрюють у підготовці масштабної політичної дестабілізації. Французькі слідчі звинуватили його у "розвідувальній діяльності".

Шпигунський скандал: росіянин готувався до військових дій у Франції під час Олімпіади

У Франції затримали російського шпигуна. Фото з відкритих джерел

Французьке видання Le Parisen повідомляє, що 21 липня у Парижі затримали 40-річного росіянина. 23 липня йому висунули звинувачення в "розвідувальній діяльності на іноземну державу з метою спровокувати військові дії у Франції". Після затримання громадянин РФ перебуває у СІЗО.

Французькі ЗМІ посилаючись на близькі до слідства джерела, повідомили, що під час арешту, поліція виявила елементи, які свідчать про те, що чоловік готував проросійські операції, спрямовані на дестабілізацію Франції під час Олімпійських ігор. За інформацією Le Parsien, мова йде про масштабний проєкт з серйозними наслідками для безпеки країни.

У Росії підтвердили, що отримали інформацію про затримання їх громадянина у Франції, однак детальнішу інформацію не надали.

Олімпійські Ігри у Парижі пройдуть з 26 липня по 11 серпня. За кілька днів до Олімпіади у Парижі були введені безпрецедентні заходи безпеки. Щодня вулиці французької столиці патрулюють 30 тисяч правоохоронців. Таку ситуацію французькі ЗМІ описують, як безпрецедентну в мирний час. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Олімпійські ігри в Парижі поїде рекордна кількість спортсменів з РФ, які будуть виступати на змаганнях, як нейтральні атлети.

Також "Коментарі" писали про Папу Римського, який закликав до миру та зупинці війн у світі, зокрема в Україні. Понтифік згадав давню традицію олімпійського перемир'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини