Головна Новини Світ Франція Стало відомо, скільки літаків Mirage 2000 Франція передасть Україні 2025 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки літаків Mirage 2000 Франція передасть Україні 2025 року

За інформацією ЗМІ, Франція має намір передати Україні в 2025 році від до 20 літаків Mirage 2000

сьогодні, 11:11
Поділіться публікацією:

Глава Міноборони Франції Себастьян Лекорню офіційно підтвердив, що на початку 2025 року Париж передасть Україні винищувачі Dassault Aviation Mirage 2000-5F. Наразі ці літаки проходять модернізацію, щоб відповідати стандартам Повітряно-космічних сил Франції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Avionslegendaires.

Стало відомо, скільки літаків Mirage 2000 Франція передасть Україні 2025 року

Винищувач Mirage 2000. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, новина про постачання бойових літаків Україні, очікувано, викликала негативну реакцію у Кремлі. Російський диктатор Володимир Путін критично оцінює передачу бойових літаків Україні від європейських країн, що перешкоджає його планам у війні проти України.

У матеріалі йдеться, хоч Париж на офіційному рівні не називає кількість літаків, які отримає Україна, згідно з різними джерелами, Франція готується передати від 12 до 20 винищувачів Mirage 2000-5F у 2025 році. Лекорню повідомив, що перші поставки плануються у першому кварталі наступного року, з січня до березня. До цього часу французькі спеціалісти проведуть підготовку українських пілотів та технічного персоналу. Чи будуть серед переданих літаків двомісні Mirage 2000B, поки що не відомо. Однак, можна сказати, що Mirage 2000-5F стане багатоцільовим бойовим літаком для Повітряних Сил України, а літаки будуть перефарбовані в українські кольори. Однією із головних модифікацій стане можливість використання крилатих ракет SCALP-EG, які вже є на озброєнні в Україні.

Видання зазначає, що наступного року Україна отримає важливу нову зброю для боротьби з російськими окупантами. Це є позитивною новиною для України. Вона яскраво демонструє, що дипломатичні відносини між Києвом і Парижем стають міцнішими і підтримка України з боку Заходу лише посилюється.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не лише F-16: Умєров назвав нові типи винищувачів, які може отримати Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини