Головна Новини Світ Франція Стало відомо, яка європейська країна першою введе "паспорти вакцинації"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка європейська країна першою введе "паспорти вакцинації"

Спецпропуски для вакцинованих від коронавірусу осіб хочуть ввести у Франції

20 квітня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Документи, що підтверджують наявність щеплення проти COVID-19, рано чи пізно увійдуть в наше життя. У Європі вже є перша "заявка" на введення "паспортів вакцинації" для своїх громадян. Як повідомляє Politico, у подібному тесті дуже зацікавлена Франція.

Стало відомо, яка європейська країна першою введе "паспорти вакцинації"

Франція збирається першою в Європі запустити ковід-паспорти. Фото: health.com

Більшість світових урядів поки не готові до введення єдиного для всіх документа, ведуться переговори. У французькому ж уряді тим часом уже представили, яким чином можуть організувати систему контролю для місцевих жителів.

На думку одного з французьких міністрів Клемана Бона, люди зможуть знову повернути собі звичну свободу. Для цього якраз і знадобиться вакцинація разом із документом, що її підтверджує.

Як пояснили у Франції, місцеві IT-розробники створили спеціальний мобільний додаток — TousAntiCovid. Наразі ця система зберігає результати різних тестів на коронавірус. Французькі політики стверджують, що найближчим часом база поповниться і відмітками про отримання щеплення від ковіду.

У Франції запевняють, що користування цим додатком може спростити перетин кордонів або ж відвідування деяких масових заходів для безлічі осіб. Поки дію програми збираються перевіряти всередині країни. Однак протягом кількох найближчих тижнів французи сподіваються використовувати TousAntiCovid і під час польотів в інші європейські країни.

Також у спецкомісії, створеній французьким урядом, зазначають, що в сусідніх державах може виникнути проблема із "читанням" електронних кодів французького додатку. Нині дипломати ведуть відповідні переговори з іноземними колегами.

Цікаво, що громадяни, які не мають доступу до додатку, зможуть отримати паперову версію документа, який підтверджує вакцинацію. Як вона буде виглядати, поки не повідомляється.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чи будуть введені подібні документи для українців.

Також на порталі ви можете детально ознайомитися з тим, які плюси і мінуси мають так звані "ковід-паспорти" загалом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини